Proiectarea retelei constituie prima etapa in realizarea unui sistem informational eficient. In urma unei analize detaliate a nevoilor de comunicare electronica, a serviciilor IT si a resurselor la nivelul firmei.

Ce implica proiectarea retelei?

  • analiza nevoilor informationale;
  • stabilirea topologiei retelei;
  • selectionarea corespunzatoare a echipamentelor de retea, atat active cat si pasive;
  • alegerea locatiilor de amplasare a echipamentelor de retea;
  • alegerea magistralelor de transport ale retelei, stabilirea traseelor de cablu si a amplasarii prizelor de acces la retea;
  • stabilirea politicilor de acces si a politicilor de securitate;
  • elaborarea programului de proiectare a retelei;
  • estimarea costurilor de executie si pretului final.

De asemenea, in procesul de proiectare a retelei luam in calcul evolutia in timp a retelei, pentru a asigura dezvoltarea omogena si reducerea probabilitatii de aparitie a congestiilor de trafic, care duc la scaderea drastica a performantei retelei si la pierderea de informatii.
Veti avea avantajul de a reduce simtitor costul modificarilor ulterioare efectuate la nivelul infrastructurii existente eliminand necesitatea de a instala noi cabluri si echipamente de fiecare data cand utilizatorul isi schimba locatia statiei de lucru sau cand este schimbata amplasarea echipamentelelor din zona de lucru, respectiv ehipamentele de retea.

Cu o proiectare profesionala a retelei, schimbarile intervenite in cadrul infrastructurii nu vor mai reprezenta o problema pentru firma dvs. Modificarile se vor efectua numai în dulapurile de distributie. Prin intermediul cablarii structurate, se pot integra cu usurinta serviciile de telefonie, reteaua de calculatoare, sistemul de antiefractie, sistemul de acces controlat si sistemul de supraveghere al cladirii. Instalarea unui nou post telefonic sau calculator se poate realiza foarte repede, fara sa se intrerupa functionarea sistemului. Se pot economisi foarte mult timp si bani prin proiectarea corecta, instalarea corespunzatoare si utilizarea unei retele structurate.

Apelati cu incredere la servciile ICS Net intrucat personalul care realizeaza proiectarea, instalarea si testarea retelelor este autorizat de catre leaderi mondiali in retelistica: Allied Telesys si AMP NetConnect.
In plus, beneficiati de pana la 25 de ani garantie sub certificare AMP Netconnect, pentru lucrarea efectuata.

Deoarece adaptam fiecare solutie nevoilor si cerintelor clientilor nostri, nu dispunem de un pret fix, acesta urmand a fi stabilit in urma unei analize preliminare. Puteti integra acest serviciu cu celelalte servicii dedicate retelelor, pentru a beneficia de reduceri substantiale.